Waar je van houdt, daar wil je voor zorgen

Wanneer mensen zich verbonden voelen met de natuur, het landschap en het cultureel erfgoed en ontdekken dat ze er zelf deel van uitmaken, dan willen ze er voor zorgen. En er verantwoordelijkheid voor nemen.
Daarom zorgen we ervoor, samen met onze partners, dat Nationaal Park Hollandse Duinen en de waarde ervan in hoofd, hart en handen komt van onze doelgroepen.

Hoe doen we dat?

We schrijven avonturen, verhalen die je in de praktijk kan beleven. Kan zien, voelen en ervaren. Op zoek naar een magisch moment, een ervaring die je bijblijft. Een moment dat jaren later nog een glimlach op je gezicht tovert.

Het park zorgt voor de verbinding tussen de hoofdstukken, de omslag van het boek. De verhalen worden geschreven door onze partners, zoals een lokale ondernemer, natuur-milieu-educatieve dienst van de gemeenten, een vrijwillige natuurgids of museum.

De diversiteit in het gebied zorgt voor een grote varieteit aan mogelijkheden. Die veelheid is ook nodig, omdat we alleen samen iedereen kunnen bereiken.

Tijdreizen door het park

Onder deze titel verbinden we op dit moment verhalen voor scholen. We nodigen je uit om mee op avontuur te gaan. Op zoek naar variaties in het landschap, de verandering van seizoenen, een reis naar het verleden via nostalgisch erfgoed of om rustig in het moment te genieten. Door te reizen naar de toekomst nemen we actuele thema’s als klimaatverandering, afval en biodiversiteit mee.

Meer informatie of ideeën?

Ben je benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Of heb je ideeën hoe jouw verhaal kan bijdragen aan de educatiestrategie van Nationaal Park Hollandse Duinen? Neem dan contact op met Tineke Hummelen.