6 oktober 2021

Met de hele klas plezier maken in de buitenlucht, avonturen beleven én zorgen voor het park.  Voor sommige kinderen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor alle kinderen.
In de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen hebben we in samenwerking met partners groep 7 en 8 leerlingen van scholen uit meer versteende wijken uitgenodigd voor een fantastische dag aan zee:

De dag begint vroeg. Met zijn allen de bus in. Op het strand opgewacht door (v)aardige gids Frank. “Schoenen uit, we gaan met een sleepnet de zee in”. Iedereen doet mee. Docenten trekken ook hun schoenen uit. Eén meester is eigenwijs. Onder luid gejoel heeft hij even later natte voeten. En schoenen.  

De vangst wordt ademloos bestudeerd in grote witte bakken; veel krabben vandaag. Frank weet te vertellen dat het echte zwemkrabben zijn. Snel gaan de levende krabben weer terug de zee in. De dode dieren worden nog wat verder bekeken. 

In de middag op zoek naar plastic afval op het strand. Hoeveel soorten plastic zijn er eigenlijk? Waar komt het plastic vandaan? Als echte detectives wordt gespeurd naar antwoorden. Het gevonden afval belandt aan het einde van de dag netjes in de afvalbak.   

De dag is omgevlogen. Nog snel een laatste blik naar zee. Nu weer terug naar huis.

Dank aan Arriva, IVN Natuurschool, gemeente Den Haag en stichting Rust en Vreugd  voor het mogelijk maken van deze activiteit.

Klik hier voor meer informatie over de educatiestrategie van Hollandse Duinen

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht