In oktober 2020 heeft de burgemeester van Noordwijk, Wendy Verkleij, het predicaat ‘Noordwijk, heilzame zeebadplaats’ in ontvangst genomen van de ESPA (European Spas Association).
Na jarenlange voorbereiding onder leiding van gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing, diverse metingen en wetenschappelijke analyses is aangetoond dat een verblijf in Noordwijk heilzame effecten heeft en een positieve bijdrage levert aan de vitaliteit. Met deze erkenning kan Noordwijk doorgroeien naar een volwaardige kuuroorddestinatie.

Uitreiking predicaat Noordwijk, Heilzame Zeebadplaats ESPA

Gezonde en energieke gemeente
Als gevolg van het coronavirus kon de geplande grootse uitreiking in maart eerder dit jaar niet doorgaan. Tijdens een zeer besloten bijeenkomst in de sfeervolle Oude Jeroenskerk kon deze gelukkig in oktober wel doorgaan.
“Deze lastige en onzekere tijd benadrukt des te meer het belang van gezond zijn en energiek en vitaal blijven”,aldus burgemeester Verkleij. “In Noordwijk is dat mogelijk. Daar zijn we ongelofelijk trots op. En daarom zetten we ook in op de kwaliteit van onze voorzieningen en werken we nauw samen met alle betrokken partijen om de gezonde en energieke gemeente verder gestalte te geven. Voor onze bezoekers, maar zeker ook voor alle inwoners.”

Inspiratiebron
In Noordwijk komen gezond leven, gezond recreëren en gezond blijven samen. Waarvan de oorsprong ligt in de heilzame elementen die van nature aanwezig zijn in het zeewater, de lucht, het klimaat en de omgeving. Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder Noordwijk Marketing: “Dit biedt Noordwijk enorm veel kansen. Voor iedereen; bezoekers, inwoners, bedrijven, culturele organisaties en verenigingen. De erkenning is de inspiratiebron om samen aan de slag te gaan en te bouwen. Aan een kuuroord waar je jaarrond actief kunt werken aan je gezondheid en vooral ook heel erg kunt genieten.”

Klik hier voor meer informatie en het filmpje ‘Noordwijk, heilzame zeebadplaats’.