18 mei 2019

Door deelname aan deze campagne werkt Nationaal Park Hollandse Duinen nationaal en internationaal aan de versterking van de gebiedsidentiteit. Aandacht voor wat minder bekende plekken is daarbij belangrijk, onder meer voor een betere spreiding van bezoekers over de gebieden. Dit kan goed, want Nationaal Park Hollandse Duinen is een uniek en divers gebied waar landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Dat bijzondere  natuurbelevingen mogelijk zijn in één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland, hebben de internationale bezoekers vrijdag zelf ervaren.

Een fietstocht vol beleving ‘waar natuur stad en zee verbindt’

De gasten legden een route af die voor iedereen toegankelijk is. Heel Hollands reden ze per elektrische fiets vanaf Den Haag CS langs een groen lint van stad, natuur, cultuur en strand. De eerste stop was in het Haagse Bos waar Staatsbosbeheer-boswachter Jenny vertelde over het belang van ecologische verbindingen en een toegankelijke natuur in de stad. Op de Waalsdorpervlakte vertelde Dunea-duinwachter Marco over het belang van de herdenkingsplek van WOII, waarmee de verbinding tussen landschap en cultuurhistorie werd geïllustreerd.

‘Wow, this is very Instagrammable’

Via één van de iconen van het nationaal park, bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel, fietste de groep naar de pure beleving van de Libellenvallei – waar een boomkikker op veel aandacht kon rekenen – en vervolgens naar het strand met uitzicht op Scheveningen. Op de Prinsenberg werd met uitzicht op de stad, natuur en zee de onderlinge verbinding voelbaar.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht