30 juni 2021

We staan aan het begin van de zomer waarin we ons weer meer vrijheden kunnen permitteren omdat de Corona-pandemie onder controle lijkt gekomen. Natuurbeheerders merken het nu al, parkeerterreinen zijn in het weekend niet meer overvol en het filelopen in de natuur is voorbij. Veel mensen hebben het afgelopen jaar hernieuwd kennis gemaakt met Hollandse Duinen in al haar facetten en hebben ervaren hoe waardevol het is om natuur en landschap dicht bij huis te hebben. Maar ook dat de mogelijkheden om erop uit te gaan beperkt zijn en dat we eigenlijk veel meer groene ruimte dichtbij nodig hebben om te kunnen ontspannen of energie en inspiratie op te doen. En om andere delen van natuurgebieden juist de hoognodige rust te geven. Precies waar we aan werken samen met alle partners van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Om elkaar te inspireren en samen aan het werk te gaan vond onlangs de Kennis- en Werkweek plaats. Het gevarieerde programma bestond uit werksessies om de verhalen van Hollandse Duinen te vertellen, te verkennen hoe om te gaan met het merk NPHD naast je eigen merk en hoe je aan de slag kan gaan met educatie. We werden geïnspireerd door flitsende pitches over mooie initiatieven in het gebied en spannende ontwikkelingen en hebben beeld gekregen van toekomstige Parkpoorten. Klik hier voor de terugblik op de werksessies.
De sessies werden bijna allemaal begeleid door partners uit het gebied, waarvoor nogmaals dank. Het is geweldig om te zien dat er zoveel kennis, ervaring en vooral enthousiasme aanwezig is.

Wij laten ons ook inspireren door ontwikkelingen elders in het land te volgen. Op de Veluwe wordt al langere tijd door veel partijen samengewerkt aan routestructuren, Han van den Heuvel deelt zijn ervaringen met ons. Daar kunnen wij als Hollandse Duinen van leren.

Vlak na de zomer zal het ook weer mogelijk zijn om elkaar op locatie te treffen in plaats van via een scherm. Op 1 oktober organiseren we bij NPHD-partner Duinrell een bijeenkomst voor alle bestuurders. En in het najaar starten wederom de cursussen voor ondernemers zodat zij kennis kunnen maken met Hollandse Duinen en handvatten krijgen om hun klanten wegwijs te maken en mooie belevingen te bieden.

Ik wens iedereen een mooie zomer met veel inspirerende natuur- en cultuurbeleving!

Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht