15 maart 2024

Partners Nationaal Park Hollandse Duinen vragen bezoekers om dieren te beschermen

Hoor de vogels in de vroege ochtend zingen en de spechten roffelen. De lente is in aantocht. Bomen en struiken krijgen weer blaadjes, de eerste bloemen bloeien en de dieren zijn weer volop aan het paren. Tijdens het broedseizoen, dat 15 maart weer van start gaat, zijn vogels en zoogdieren zoals egels, eekhoorns, vossen, konijnen en reeën in hun leefgebieden extra kwetsbaar omdat ze kleintjes krijgen. Partners van Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD) zijn gestart met een publiekscampagne om bezoekers van de duinen, parken, bossen en landgoederen bewust te maken dat ze een natuurgebied betreden waar dieren nu op hun kwetsbaarst zijn. Door de hond aangelijnd te houden en op de paden te blijven, worden de dieren en de natuur eromheen niet verstoord.

Dunea, Staatsbosbeheer, gemeente Den Haag en gemeente Wassenaar roepen bezoekers in hun groengebieden via een campagne op om de dieren tijdens het broedseizoen extra te beschermen. Met spandoeken, borden, green graffiti en via social media worden bezoekers gevraagd om op het pad te blijven en de hond aan te lijnen, ook in gebieden waar de hond normaal gesproken los mag lopen.

Robert Barker (wethouder gemeente Den Haag): “We koesteren de vele diersoorten in onze parken, bossen en duinen. Ik hoop dat we op de hulp van iedere bezoeker van onze groengebieden kunnen rekenen om te zorgen dat deze dieren goed het broedseizoen door komen.”

“We zijn ontzettend trots dat deze partners zich hebben verenigd in hun uitdagingen en elkaar onder de paraplu van Nationaal Park Hollandse Duinen hebben weten te vinden en dat steeds meer partners zich bij dit initiatief aansluiten!”, aldus Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen.

Ben jij NPHD-partner en wil je ook aanhaken op dit mooie initiatief, neem dan contact op met Charissa Koolen, communicatieadviseur NPHD.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht