Nationaal Park Hollandse Duinen is het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het park bestaat uit zee, strand en duinen, en ook de meer landinwaarts gelegen strandwallen en strandvlakten horen erbij. Het park beslaat grofweg 450 km², en is 47 km lang en tot 8,5 km breed. Het omvat meer dan 60 km² waardevolle natuur (Natura2000), 47 kilometer strand, tientallen prachtige dorpen, adembenemende bollenvelden, statige landgoederen en talloze interessante musea en historische gebouwen.

Het park is divers en omvat verschillende elementen en gebieden. Hoe maken we inwoners en bezoekers duidelijk dat ze zich in Nationaal Park Hollandse Duinen bevinden? Hoe maken we het park zichtbaar voor inwoners en bezoekers?

We zijn gestart om Nationaal Park Hollandse Duinen zichtbaar te maken bij de ingangen van natuurgebieden op bestaande (welkomst-)borden én info-panelen.  Daarvan zijn inmiddels een aantal borden gerealiseerd.

Daarnaast werken we samen met alle beheerders (naast natuurbeheerders, ook alle gemeenten) aan de ontwikkeling van een stijlenboek voor al het meubilair. Dus naast de borden ook de bankjes, hekjes, paaltjes en paden, zodat je straks als bezoeker Hollandse Duinen herkent aan de hand van het meubilair.

Doet u ook mee?

Samen bereiken we meer. We roepen onze partners graag op om mee te werken aan ontwikkeling en gebruik van het stijlenboek en het logo breder toe te passen om de zichtbaarheid van ons park te vergroten. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Henk Jan Kiewiet.