12 juli 2021

Vrijdagmorgen 2 juli 2021 is een nieuw uitkijkpunt geopend in Nationaal Park Hollandse Duinen. Het uitkijkpunt bij NPHD-partner Landgoed & Golfbaan Tespelduyn geeft een weids uitzicht op het omringende bollenlandschap van de Hoogeveense polder en Lageveense polder in zuidelijke richting, de Zilkerpolder in noordoostelijke richting en Landgoed Keukenhof in zuidoostelijke richting. Hier beleef je de pracht van het landschap van de Bollenstreek. Een informatiebord in het uitkijkpunt vertelt over de omgeving, de geschiedenis, de zanderijen en bollenteelt in Noordwijkerhout en omgeving.

Eigenaar Peter Duivenvoorde van Landgoed & Golfbaan Tespelduyn, de wethouders Sjaak van den Berg en Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk, Anne Koning (lid college Gedeputeerde Staten) en Emile Jaensch (burgemeester van Oegstgeest en dagelijks bestuur Holland Rijnland), verrichte de officiële opening en genoten daarna van het nu al prachtige uitzichtpunt van het bollengebied.

“Met een bescheiden ingreep kunnen we nu de wandelaars en fietsers heel veel beleving bieden. De gemeente heeft de wens voor een uitkijkpunt reeds in 2005 uitgesproken en wij zijn verheugd dat wij hieraan medewerking hebben kunnen verlenen. Het openbare uitkijkpunt is jaarrond echt van toegevoegde waarde voor iedereen die van de streek wil genieten.”, aldus Peter Duivenvoorde.

Het uitkijkpunt is voor iedereen gratis te bezoeken en ligt aan het regionale wandel- en fietsknooppuntennetwerk. Aan de voet ervan is een brug aangelegd zodat het uitkijkpunt direct vanaf het fietspad toegankelijk is.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht