7 maart 2024

2023 was een jaar waarin de zorgen over klimaat en biodiversiteit steeds weer in het nieuws waren. Wereldwijd, maar zeker ook dichtbij huis zijn de gevolgen onmiskenbaar zichtbaar. Het is hard nodig dat er grote stappen vooruit gezet worden om ook Nationaal Park Hollandse Duinen in de toekomst te beschermen. En dat hebben we gedaan. Klik hier voor de terugblik 2023.

Het was het jaar waarin we verder werkten aan het project Groene Tuinen in Hollandse Duinen, waarmee we meer groen naar de stad brengen en steeds meer tuinen worden omgevormd tot een extra stukje nationaal park met inheemse plantensoorten. Ook werd gestart met het project Zorg voor Nationaal Park Hollandse Duinen waarmee we inwoners enthousiasmeren en motiveren om ook hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en het behoud van Hollandse Duinen. Een belangrijk onderdeel van dit project is de gedragsbeïnvloedingscampagne van Dunea en gemeente Den Haag. Deze campagne richt zich op bezoekers van de natuurgebieden en laat direct al goede resultaten zien. We zijn ontzettend trots dat deze partners zich hebben verenigd in hun uitdagingen en elkaar onder de paraplu van Nationaal Park Hollandse Duinen hebben weten te vinden en dat steeds meer partners zich bij dit initiatief aansluiten!

Dat is waar het bij de samenwerking voor Nationaal Park Hollandse Duinen om draait: samen maken we het effect zoveel groter. Laten we dat ook in 2024 weer doen, samen!

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht