4 april 2023

Op maandagmiddag 3 april j.l. heeft NPHD-partner Stichting Bezoek Westland haar jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd om het toeristische seizoen te openen. Wethouder Anko Goudswaard, verantwoordelijk voor toerisme en recreatie binnen de gemeente Westland opende het toerismeseizoen met het in ontvangst nemen van de nieuwe toeristische plattegrond van Bezoek Westland en het eerste entreeticket voor de Westland Safari.

Ongeveer 60 partners en relaties van Bezoek Westland waren bijeen in The Vineyard. Het thema van de opening was ‘Westland, trots onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen’. Georgette Leltz, directeur van het Nationaal Park Hollandse Duinen, was uitgenodigd als gastspreker. Ze vertelde over “Het nationaal park ‘nieuwe stijl’, waarin natuur en mens optimaal met elkaar verbonden zijn. Doel van het park is een veerkrachtig, aaneengesloten en beleefbaar gebied, waarvan de kwaliteiten worden versterkt en verankerd zijn in de hoofden en harten van mensen”. Het Nationaal Park Hollandse Duinen is een gebied dat natuur, stad en zee verbindt. Het park loopt van Hoek van Holland tot Hillegom en is 47 kilometer lang en 8,5 kilometer breed en omvat o.a. meer dan 60 vierkante kilometer natuur (Natura2000), 47 kilometer strand en tientallen prachtige dorpen. De gemeente Westland sluit zich in 2023 aan als strategisch partner van dit nationaal park.

Panelgesprek
Vervolgens begeleidde gastheer Rob Veenman Westlandse kustondernemers Jennifer Grentz (Elements Beach), Miranda Hanemaaijer (Makani Beach), Judith van der Windt (Hotel De Gravin) en Eddy Moerman (Hotel Unicum Elzenhagen, voorzitter Koninklijke Horeca Westland) in een levendig panelgesprek over de kansen van ondernemen in Nationaal Park Hollandse Duinen.

Nieuwe campagnes Bezoek Westland
Marketing-coördinator Jeroen Beelen presenteerde tijdens de bijeenkomst de nieuwe campagnes voor dit toeristische seizoen. De focus ligt op het onder de aandacht brengen van de Westlandse kust en kassen. De campagnes bestaan uit Facebook-campagnes, radiocampagnes, winacties en de inzet van influencers. Ook worden er nieuwe promotievideo’s en blogs ontwikkeld. Uit het project Agrotoerisme, dat in 2022 is gestart, komt als eerste resultaat de Westland Safari, een bus die vanaf 3 mei langs Westlandse kassen gaat rijden. Daar komt dit seizoen nog een route bij langs Westlandse tuinders, waarbij met infoborden en QR-codes het verhaal van de Westlandse kassen verteld wordt.

Angelique de Wit, voorzitter van Bezoek Westland, overhandigde aan het einde van bijeenkomst de nieuwe toeristische plattegrond van Bezoek Westland aan wethouder Anko Goudswaard. Daarna boden Freek Wesstein (Dr. Green Aloë vera), Ruud van Mil (De Tuinderij) en Theo van der Valk (Bakkie Fietsen) het eerste entreeticket aan voor de Westland Safari. Op weg naar de netwerkborrel konden alle gasten ook de Westland Safari bus bewonderen.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht