17 december 2019

Bezoekerscentra in het gebied zijn een vanzelfsprekende plek om meer te leren en te ontdekken over Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD).

Verschillende partijen zijn op dit moment bezig met formuleren van doelgroepen, functies, boodschap(pen) en inrichtingseisen voor bezoekerscentra op twee belangrijke locaties in het gebied.

Nationaal Park Hollandse Duinen ontdekken in bezoekerscentrum De Tapuit
Vanaf het voorjaar 2020 is een uniek NPHD-spelelement te bewonderen in De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel. Het gaat om een spelelement met een grote gebiedskaart, waar bezoekers omheen kunnen lopen, maar ook op kunnen klimmen. Via luikjes, het spelen van spelletjes of het doen van uitdagende opdrachten leren zij meer over het unieke, waardevolle gebied. Dit gebeurt vanuit verschillende perspectieven: bijvoorbeeld als wandelaar, konijn, burgemeester, terreinbeheerder of als onderzoeker. Hierdoor leren bezoekers meer over verschillende belangen, samenwerkingen, waarom Nationaal Park Hollandse Duinen nodig is en meerwaarde biedt voor verschillende partijen.

Koekamp als groene entree tot Nationaal Park Hollandse Duinen
Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer zijn gestart met het opknappen van het stadspark De Koekamp. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de totale verbouwing van het gebied rond het Centraal Station van Den Haag. Met als resultaat: 3900 vierkante meter extra groen, verbeterde verbindingen met Het Haagse Bos en een informatiecentrum. Best een uitdaging zo middenin een drukke stad, dit vraagt tijd, zorgvuldige voorbereiding en samenwerkingen. In het nieuwe informatiecentrum krijgt Nationaal Park Hollandse Duinen een vanzelfsprekende plek, zorgvuldig vormgegeven door gemeente Den Haag, Staatsbosbeheer en Dunea.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht