3 juli 2019

Vrijdag 17 mei ontvingen we 16 internationale bloggers, vloggers en journalisten. Dit als onderdeel van de internationale campagne van het Nationale Parkenbureau in samenwerking met NBTC die woensdag 15 mei van start ging. Doel van deze campagne is om toeristen te inspireren met bijzondere natuurbelevenissen in Nederland.

Door deelname aan deze campagne werkt Nationaal Park Hollandse Duinen nationaal en internationaal aan de versterking van de gebiedsidentiteit. Aandacht voor wat minder bekende plekken is daarbij belangrijk, onder meer voor een betere spreiding van bezoekers over de gebieden.

Dit kan goed, want Nationaal Park Hollandse Duinen is een uniek en divers gebied waar landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Dat bijzondere  natuurbelevingen mogelijk zijn in één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland, hebben de internationale bezoekers zelf ervaren.

Een fietstocht vol beleving ‘waar natuur stad en zee verbindt’

De gasten legden een route af die voor iedereen toegankelijk is. Heel Hollands reden ze per elektrische fiets vanaf Den Haag CS langs een groen lint van stad, natuur, cultuur en strand. De eerste stop was in het Haagse Bos waar Staatsbosbeheer-boswachter Jenny vertelde over het belang van ecologische verbindingen en een toegankelijke natuur in de stad. In Meijendel vertelden Dunea-duinwachters Joeri en Marco over de verbinding tussen landschap en cultuurhistorie, de rijkdom in flora & fauna en de kwetsbaarheid daarvan.

‘Wow, this is very Instagrammable’

Via één van de iconen van het nationaal park, bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel, fietste de groep naar de pure beleving van de Libellenvallei – waar een boomkikker op veel aandacht kon rekenen – en vervolgens naar het strand met uitzicht op Scheveningen. Op de Prinsenberg werd met uitzicht op de stad, natuur en zee de onderlinge verbinding voelbaar.

Met deze activiteit werken we aan de invulling van de ambitie ‘Iedereen kent het’, marketing & communicatie als collectief. 

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht