16 mei 2022

Met het hijsen van de Hollandse Duinen-vlag vierden Stichting Historie Vliegveld Valkenburg en Nationaal Park Hollandse Duinen op vrijdag 13 april de onthulling van een nieuw NPHD-informatiepunt bij het bezoekerscentrum in Valkenburg. Op het voormalige marinevliegkamp is de communicatiebunker ingericht als expositieruimte. De permanente tentoonstelling van het bezoekerscentrum behandelt de geschiedenis van het vliegveld, van de jaren 1930 tot de sluiting in 2006. Bezoekers komen er nu ook van alles te weten over Nationaal Park Hollandse Duinen, een van de eerste nationale parken nieuwe stijl. In Hollandse Duinen staat natuur voorop, maar is ook ruimte voor waterwinning, economie, dorpen, steden én cultuurhistorie.

“Valkenburg ligt midden in Nationaal Park Hollandse Duinen. Onze permanente tentoonstelling behandelt de geschiedenis van Vliegveld Valkenburg. Daarnaast dient ons bezoekerscentrum ook als startpunt voor wandel- en fietstochten door de natuur. Wij informeren onze bezoekers dan ook graag over de omgeving en de bijzondere flora en fauna. Met het informatiepunt geven we onze bezoeker inspiratie om ook andere delen van Nationaal Park Hollandse Duinen te ontdekken.”, aldus Prudent Staal, bestuurslid van de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg.

Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen vult aan: “We laten bezoekers kennis maken met Hollandse Duinen. Zo hebben ze een leuk uitje in de natuur, ervaren ze hoe bijzonder het gebied is en zullen ook zij het gebied gaan koesteren. Juist als organisaties, inwoners én bezoekers het gebied kennen, kunnen we het met elkaar beter beschermen en ontwikkelen.”

Het bezoekerscentrum is elke zaterdag geopend van 13.00u tot 16.00u.
Meer informatie over Stichting Historie Vliegveld Valkenburg: https://vliegveldvalkenburg.nl.
.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht