8 april 2022

Nationaal Park Hollandse Duinen deelt met steun van Plan Boom ruim 2.000 boompjes uit aan inwoners van Hollandse Duinen, de kuststrook tussen Hoek van Holland en Hillegom. De actie geeft inwoners de kans om van hun tuin een Groene Tuin in Hollandse Duinen te maken; een tuin die zo natuurlijk mogelijk is ingericht. Met weinig tegels en veel streekeigen planten. Op  14 en 15 april kunnen inwoners de bomen op verschillende locaties in het gebied ophalen.

Kom een gratis boompje halen
Bij de uitdeelacties is er keuze uit drie verschillende soorten boompjes. Het gaat onder meer om Veldesdoorn, Sporkehout en de Gele Kornoelje. Inwoners kunnen maximaal 3 boompjes meenemen. Op=op. De ophaallocaties zijn in Den Haag en Naaldwijk. Kijk op www.groenetuinen.nu/agenda/ voor de praktische informatie over de uitdeelacties.

Meer groen
“Samen maken we Nationaal Park Hollandse Duinen steeds een beetje groter en groener. Meer groen zorgt voor een prettige leefomgeving. Het vermindert stress, nodigt uit tot bewegen, bevordert een gezonde ontwikkeling van kinderen en stimuleert sociale contacten. Ook zorgt meer groen ervoor dat dieren zich thuis voelen in de tuin waardoor de biodiversiteit wordt vergroot.”, aldus Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen.

Plan Boom
In Zuid-Holland zijn De Groene Motor en de Natuur- en Milieufederatie initiatiefnemer van Plan Boom om zoveel mogelijk boomplantinitiatieven te ondersteunen. In Nederland zijn heel veel mensen bezig met het planten van bomen. Plan Boom steunt die initiatieven en dus ook die in Nationaal Park Hollandse Duinen. Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden.

Meer informatie: www.planboom.nl en www.groenetuinen.nu.

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht