15 mei 2023

Misschien heeft u ze al gezien in het Westduinpark in Den Haag; nieuwe borden die de bezoekers van de duinen informeren over de regels die gelden in het natuurgebied. Ook worden nog grote ‘welkomst’borden bij de entrees bestickerd. Naast de bewegwijzering zijn er ook nieuwe palen geplaatst bij een aantal entrees vanaf het strand en de stad waarop de naam van het gebied en nummer van de strandslag zijn te lezen. Omdat ook dit natuurgebied onderdeel is van Nationaal Park Hollandse Duinen is rekening gehouden met het NPHD-stijlenboek en is de oranje kleur toegepast.

Meer lijn brengen in borden Westduinen
Joanne Gendronneau van de gemeente Den Haag zorgde voor de uitvoering van deze ‘bordenfamilie’: “Er was dringend behoefte aan borden met gedragsregels in het gebied. Ook waren de andere borden over onderwerpen in het gebied zoals de Atlantikwall en bijzondere plant- en diersoorten aan vervanging toe. Toen zijn we gaan nadenken hoe we meer lijn konden aanbrengen in alle bebording in het gebied en zo kwamen we uit bij onze ‘bordenfamilie’. Daarnaast is Den Haag natuurlijk trots dat we deel uitmaken van Nationaal Park Hollandse Duinen en dat wilden we ook in de bebording meer zichtbaar maken. Een goed voorbeeld daarvan zijn de palen die zijn geplaatst bij een van de strandopgangen en entree vanuit de stad. En ook op de welkomstborden staat straks informatie en het logo van NPHD.”

Nog niet klaar
De bordenfamilie is zeker nog niet klaar. De thema- en welkomstborden moeten nog gemaakt worden. En ook de bewegwijzering en strandpalen moeten na de ‘testfase’ nog verder uitgerold worden. “Het is een pilot; zo werken we met nieuwe materialen en dat heeft tijd nodig om te achterhalen of het ook echt goed werkt. We hebben een deel van deze borden neer kunnen zetten dankzij financiering van Provincie Zuid-Holland, maar voor verdere uitvoering van het project moet weer nieuwe financiering gevonden worden. Naast het Westduinpark, willen we deze bordenfamilie ook gaan plaatsen in de Scheveningse Bosjes, Landschapspark Madestein en het Zuiderpark. En uiteindelijk wordt het onderdeel van onze Handboek Openbare ruimte en wordt op termijn deze bordenfamilie in alle grote groengebieden in Den Haag geplaatst!”

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht