13 november 2020

Duingebied Meijendel ligt ingeklemd tussen Den Haag en Wassenaar. Het is behalve een belangrijk waterwingebied één van de bijzonderste en woeste duingebieden van ons land, maar ook het drukstbezochte natuurgebied van Zuid-Holland. Ondanks de vele bezoekers is het gebied van onschatbare waarde. Menno Bentveld en Willemijn Veenhoven nemen de kijker mee van Panorama Mesdag in de stad, naar vochtige duinvalleien, het vogeltelstation, een stuifgat en nog veel meer plekken waar je misschien nog niet van weet. Ze vinden eieren van een bijzonder weekdier op het strand en zien hoe kevers optimaal profiteren van de vele ruiters in het gebied.
Kijk terug via NPOStart.nl: 20 minuten kijkplezier over de pracht van Nationaal Park Hollandse Duinen in Vroege Vogels, aflevering Meijendel.

Samen zorgen voor Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen is een fantastisch gebied waar we met zijn allen ontzettend veel plezier aan beleven. Dat moet zo blijven! Over één, vijf, tien of twintig jaar willen we nog net zo hard genieten van Hollandse Duinen. Dat kan als we er samen goed voor zorgen. Jij, wij, iedereen!

Klik hier om te zien wat jij kan doen om voor Hollandse Duinen te zorgen.

 

Nieuwsoverzicht

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht