‘Als ik ervan geniet, moet jij er ook van kunnen genieten.’ Met die gedachte stelde de grootvader van Philip van Zuylen van Nijevelt landgoed Duinrell open voor publiek. En genieten doen we er tot op de dag van vandaag van. Ook al is of was het even minder door corona, inmiddels kunnen we er weer volop plezier beleven. We genieten niet alleen van de bekende attracties en het Tikibad, maar ook van de fantastische natuur op en om het landgoed. Waai uit op het strand, struin door de duinen of stap op de fiets; Duinrell biedt meer dan amusement.

Dat vindt ook Van Zuylen van Nijevelt, een van de huidige eigenaren van het park: “Het is een ongelooflijk mooi en gevarieerd landgoed met prachtige dennenbossen, met duinen, met beuken- en eikenlanen, met prachtige vijverpartijen. Het is een heel gevarieerd park en het ligt op een unieke locatie: dichtbij het mooie dorp Wassenaar en grote steden, aan de kust maar ook heel rustig gelegen in het natuurgebied in- en rondom Duinrell.”

Dat biedt mogelijkheden tot verdere exploratie van het gebied, zegt Van Zuylen van Nijevelt. “Er zijn heel veel faciliteiten waar verschillende vormen van vertier mogelijk zijn. Voor iedereen valt er wat te beleven. Wat leuk is om te doen? Ga naar onze uitkijktoren; het hoogste punt van Zuid-Holland. Dat ligt in het prachtige bos- en duingebied op Duinrell. Het is 33 meter hoog en je hebt een geweldig uitzicht over de zee en de Randstad.”

Het bijzondere aan Duinrell is dat de Van Zuylen van Nijevelts hier al generaties gevestigd zijn. “Dat zorgt ook voor een zekere constantheid. We staan er precies hetzelfde in als mijn grootvader in 1935: we willen dat iedereen van het park kan genieten. Dat is het uitgangspunt bij alles wat we doen, denken en toevoegen aan Duinrell, vanzelfsprekend met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur en de omgeving.”

“Daarom zijn we ook blij met de oprichting van Nationaal Park Hollandse Duinen waar Duinrell in ligt. Dat helpt om het prachtige gebied beter onder de aandacht te brengen. Daarbij wordt de Randstad altijd geassocieerd met druk, druk, druk. En minder snel met genieten. Terwijl er juist zoveel prachtige plekken zijn. De naam Nationaal Park Hollandse Duinen hint daarop. Het roept een gevoel van rust, ruimte, natuur op waar je heerlijk kunt recreëren en genieten.”

Samen zorgen voor Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen is een fantastisch gebied waar we met zijn allen ontzettend veel plezier aan beleven. Dat moet zo blijven! Over één, vijf, tien of twintig jaar willen we nog net zo hard genieten van Hollandse Duinen. Dat kan als we er samen goed voor zorgen. Jij, wij, iedereen!

Klik hier om te zien wat jij kan doen om voor Hollandse Duinen te zorgen.