Op 19 maart organiseert het NPHD-team en het 5000-soortenjaarteam een symposium in Naturalis. Het doel is om de bestuurders uit het hele NPHD-gebied handvatten te bieden om een bijdrage te leveren aan het versterken van de biodiversiteit.

Aanleiding van het symposium is het 5000-soortenjaar. In 2018 is de biodiversiteit in Nationaal Park Hollandse Duinen in kaart gebracht; tientallen vrijwilligers en professionele onderzoekers hebben bijna 7000 soorten geteld. Nu is het aan ons en aan betrokken bestuurders om deze biodiversiteit in stand te houden. Namens het team van Nationaal Park Hollandse Duinen nodigen we iedereen betrokken bij biodiversiteit in ons Nationaal Park van harte uit voor het Symposium Biodiversiteit: Behoud het groene goud.

Programma
In Naturalis gaan we onder leiding van Jort Kelder in op uitdagingen die ons te wachten staan op gebied van behoud van de biodiversiteit in het bijzondere kustlandschap van Zuid-Holland. Door diverse praktijkcases van bedrijven en overheden en inspirerende sprekers ga je naar huis met handvatten en nieuwe inspiratie.

Kijk voor het updates over het programma, de sprekers en voor inschrijving op symposiumbiodiversiteit.nl.